המתכון של צהלה כרמל: אגסים ביין על מצע בצק עלים

יוסי ברויער Comments Off on המתכון של צהלה כרמל: אגסים ביין על מצע בצק עלים
23:00
27.04.24
אתר קול חי No Comments on פרק ביצועים אחרון: אלו הקלידנים הטובים שיעלו לשלב הבא • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

החומרים

 

לאגסים 

  • 6 אגסים קשים, רצוי חומים
  • 1 בקבוק יין אדום יבש
  • 100 גר' סוכר
  • קליפת לימון מחצי לימון צהוב
  • 1 מקל קינמון
  • 2 שיני ציפורן
  • אגוז מוסקט מגורר
  • 6 ריבועי בצק עלים בגודל 10 ס"מ על 10 ס"מ

 

למילוי

 

  • 3 כפות צימוקים
  • 1/4 כוס אגוזים קצוצים גס
  • 1 כפית דבש
  • 2 כפות צנוברים

 

אופן ההכנה

 

  • לקלף את האגסים ולהניח בסיר בשכבה אחת.
  • לכסות את האגסים ביין ולהוסיף לסיר את קליפת הלימון, הקינמון, הציפורן, אגוז מוסקט והסוכר.
  • לכסות את הסיר ולבשל במשך כ- 40 דקות על אש בינונית
  • להסיר את המכסה ולבשל במשך 10 דקות נוספות.
  • להוציא את האגסים מהסיר, להגביר את האש ולבשל עד שכמות הנוזלים מצטמצמת לחצי.
  • להניח להתקרר.
  • מסירים את חלקם התחתון של האגסים ובעזרת כף פריזיין להוציא מלמטה מעט מן התוך של האגסים.
  • קוצצים את תוך האגסים שהוצאנו , לערבב יחד עם חומרי המילוי ולמלא את האגסים.
  • להניח בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה את ריבועי בצק העלים ועל כל אחד מהם להניח אגס.
  • לאפות בחום 180 מעלות במשך כ – 15 דקות.
  • להוציא מהתנור ולשפוך מעל מן הרוטב שנשאר אחרי צמצום היין ומגישים חם.

 

אפשר להגיש עם כדור גלידת וניל.



0 תגובות